O combinaţie excelentă, populară în ţările din sudul-vestul Europei, acolo unde brânza de capră face casă bună cu rucola şi jamonul sau prosciutto. Un sandviş arătos şi rafinat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 1 ciabatta mare (sau altă baghetă)
  • 180 grame de jamon, tăiat felii subţiri
  • 5-6 linguri cremă brânză de capră (sau 4 feta de capră și 2 de smântână dulce)
  • 1 mână de rucola
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper proaspăt măcinat

Preparare

  1. Amestecaţi rucola (spălată şi zvântată) cu puţin ulei de măsline.
  2. Tăiaţi ciabatta pe lungime.
  3. Ungeţi feliile de pâine cu crema de brânză.
    Dacă nu aveţi cremă de brânză de capră, amestecaţi feta de capră cu smântână dulce pentru a obţine o cremă tartinabilă.
  4. Presăraţi puţin piper proaspăt măcinat peste brânză.
  5. Adăugaţi fâşiile de jamon.
  6. Adăugaţi rucola.
  7. “Închideţi” sandvişul cu cealată jumătate de ciabatta.

Sandvişul cu brânză de capră, jamon iberico şi rucola se consumă imediat.

4 Comentarii

Adaugă un comentariu: