Dulce de leche sau dulceața de lapte este o reducție de lapte condensat cu o consistență de caramel dens, foarte populară în Argentina și care a cucerit încet dar sigur toate continentele. Acum se poate cumpăra direct din supermarket dacă nu ai timp să îl faci tu din lapte sau direct din lapte condensat.

Foarte dulce dar excelent ca ingredient în diverse rețete de deserturi, acest dulce de leche dă un plus de gust și de textură mai ales atunci când vrei să faci o cremă pentru tort.

Rețeta de mai jos este o astfel de cremă, densă și incredibil de gustoasă: o cremă de dulce de leche, nuci și doar puțină ciocolată neagră. O poți folosi la o rețetă de macarons, de exemplu, dacă vrei să ai o umplutură deosebită. Dar, se poate la fel de bine folosi pentru torturi, muffins sau checuri. Iar de-a dreptul decadent este să o folosești la rețeta de cannoli ca umplutură suprinzătoare pentru crusta crocantă și o adaptare originală a rețetei clasice italiene.

Reţetă: Cremă de dulce de leche cu nuci și fulgi de ciocolată neagră

Ingrediente:

 • 100 grame de frișcă lichidă
 • 100 grame de cremă de brânză
 • 100 grame de ricotta
 • 100 grame de dulce de leche
 • 50 de grame de miez de nucă
 • fulgi de ciocolată neagră după gust

Preparare:

 1. Într-un castron încăpător se bate frișca bine cu un mixer. Proba este cea din totdeauna: când se întoarce castronul cu capul în jos frișca trebuie să nu cadă.
 2. Separat, în alt recipient, se bate amestecă, tot cu mixerul, crema de brânză cu ricotta.
 3. În acest recipient cu ricotta se încorporează puțin câte puțin dulce de leche.
 4. Urmează cel mai important pas care este încorporarea celor două creme. Se ia din crema de ricotta câte o lingură și se amestecă cu o spatulă în frișca bătută. Este important să folosim o spatulă și nu mixerul pentru a nu tăia crema.
 5. Ultimul pas este să tocăm miezul de nucă din cuțit, nu prea fin. Îl încorporăm în crema finală.
 6. La sfârșit, chiar înainte de motare, adăugăm fulgii de ciocolată neagră.
 7. Dacă nu găsiți fulgi, puteți rade pe răzătoarea mare sau chiar tăia din cuțit ciocolată neagră. Nucile și ciocolată sunt ingrediente opționale. Ciocolata trebuie să fie neagră dacă alegeți să o folosiți pentru că altfel crema va fi mult prea dulce.

Timp de pregătire: 15 minute

Porţii: 1

Dacă vreți să folosiți această cremă pentru a o transforma în înghețată, puteți înlocui crema de brânză cu mascarpone.

 

 

print