O rețetă extraordinar de simplă și de gustoasă din repertoriul bucătăriei italiene. Un escalop de curcan (scallopini di tacchino) într-un sos aromat  cu lămâie şi capere care, însă, la fel de bine s-ar putea numi şniţel cu sos sau piccata de curcan. Indiferent de nume, această reţetă va surprinde de fiecare dată.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 4 fileuri din piept de curcan (a câte 200 de grame fiecare)
  • 2 linguri de capere
  • 1 lămâie
  • 400 ml supă de pui
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură de unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt tocat

Preparare:

  1. Pregătiţi fileurile de curcan ca pentru şniţele. Dacă e cazul, bateţi-le uşor cu un ciocan pentru carne.
  2. Extrageţi sucul de lămâie.
  3. Amestecaţi făina cu un praf de sare şi puţin piper proaspăt măcinat.
  4. Treceţi fileurile de curcan prin făină. Scuturaţi-le de excesul de făină.
  5. Încingeţi uleiul cu untul într-o tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi fielurile de carne pe ambele părţi.
  7. Stingeţi cu supa de pui.
  8. Adăugaţi caperele şi zeama de lămâie.
  9. Lăsaţi să fiarbă sosul (aproximativ 10-12 minute), până când carnea este bine pătrunsă. Dacă sosul este prea gros mai adăugaţi apă.

Escalopul de curcan cu lămâie şi capere se serveşte cald, cu garnitură de cartofi cu rozmarin.

Această reţetă se poate preparara şi cu carne de vită sau pui.
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: