O reţetă internaţională pornind de la clasicul italian. O variaţiune pe marginea unui tiramisu clasic, acest desert este spectaculos în special pentru momentele în care aveţi musafiri pentru că este uşor şi elegant de servit în cupe mari.

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

  • 250 grame mascarpone
  • 400 grame frişcă bătută
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 grame de zahăr
  • 250 ml espresso tare
  • 2 linguri amaretto, cognac sau brandy
  • 18-20 pişcoturi
  • 50 grame cacao sau 4 linguri ciocolată rasă

Preparare:

  1. Faceţi cafeaua şi lăsaţi-o să se răcească. Adăugaţi lichiorul.
  2. Bateţi frişca.
  3. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până când zahărul se topeşte.
  4. Amestecaţi gălbenuşurile cu mascarpone.
  5. Amestecaţi crema de mascarpone cu frişca.
  6. Rupeţi pişcoturile în bucăţi potrivite pentru paharele de servire.
  7. Treceţi pişcoturile 1 secundă prin cafeaua amestecată cu lichior.
  8. Aşezaţi în straturi pişcoturile cu crema.
  9. Finisaţi cu pudră de cacao sau cu o lingură de ciocolată rasă.
  10. Introduceţi la rece minim 2 ore înainte de servire.

Tiramisu la pahar se serveşte ca atare, cu linguriţe cu coadă lungă.

print