Rețetele asiatice se servesc cu orez simplu sau prăjit cu legume. Foarte ușor de preparat la wok, orezul cu legume este o garnitură sățioasă alături de mâncărurile chinezești sau o mâncare în sine pentru cei care țin post. Chinezii folosesc pentru acest tip de reţetă orez rece, rămas de cu o zi înainte.

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 400 grame orez fiert
  • 100 grame mazăre congelată sau din conservă
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • un sfert de rădăcină de țelină
  • 30 grame fasole verde congelată sau din conservă
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță de praf de curry

Preparare:

  1. Încingeți uleiul într-un wok sau tigaie adâncă. Căliți ceapa tăiată mărunt.
  2. Adăugați la prăjit legumele cubulețe. Dacă sunt congelate, lăsați-le mai mult pe foc.
  3. După ce s-au rumenit legumele, adăugați orezul fiert și amestecați.
  4. Adăugați sosul de soia și praful de curry. Amestecați până se pătrund aromele.
    Sosul de soia este sărat; nu adăugați sare decât după ce gustați.

Orezul cu legume se servește cald, fie ca garnitură lângă mâncărurile chinezești, fie ca fel principal.

Fierbeți orezul folosind mașina de fiert orez. Va avea consistența potrivită și nu va avea surplus de apă.

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: