Importată din Asia unde orezul fiert înlocuieşte pâinea, maşina pentru orez este o invenţie extraordinară atât pentru acasă cât şi pentru restaurante. Marele avantaj al unei asemenea maşini este modul uniform în care este fiert orezul, precum şi posibilitatea de a alege ce fel de orez doriţi să obţineţi: orez pentru risotto, orez pentru sushi, orez pentru poridge. Unele modele au şi opţiunea de fierbere rapidă pentru urgenţe.

masina-de-orez

De asemenea, în funcţie de capacitatea maşinii, se poate alege cantitatea de orez pentru fiert; cele mai multe modele au o capacitate de la 1 cupă până la 6 cupe de orez (1 cupă este aproximativ o ceaşcă mică de cafea).  Procedura de fierbere a orezului este foarte simplă: se pune cantitatea de orez dorită – orezul se spală bine în apă rece înainte – se adaugă apă până se atinge gradaţia corespunzătoare (dacă aţi pus 2 cupe de orez, se adaugă apă până la gradaţia 2 de pe cuvă) şi se dă drumul la maşină.

În funcţie de destinaţia orezului după fierbere, puteţi adăuga şi condimente: sare şi piper pentru gust, şofran dacă pregătiţi o reţetă indiană.

Uşor de folosit, maşina de fiert orez este şi uşor de curăţat. Cuva în care fierbe orezul se scoate din maşină şi se spală uşor, fiind teflonată.

Puteţi cumpăra maşină pentru fiert orezul fie de la magazinele specializate (cele care vând ustensile de bucătărie) sau de la supermaketurile chinezeşti – aici găsiţi variante mai bune la preţ, dar trebuie să fiţi atenţi la voltaj, iar calitatea lor este mai slabă.

[tip] Nu folosiţi decât linguri de lemn când luaţi orezul din maşină pentru a nu zgâria partea teflonată a cuvei. [/tip]

print
SHARE
Articole anterioareSalată cu quinoa şi ton
Următoarele articolePaste cu fasole

11 Comentarii

 1. Ca mai toate locatiile chinezesti, si supermarketurile din Bucuresti sufera de o grava lipsa de sistematizare. 🙂 Adica sunt greu de gasit pe o harta.

  Exista un supermarket pe Soseaua Colentina, langa bezinaria Mol, mai usor de localizat dar mai slab aprovizionat.

  Cele mai bune supermarketuri chinezesti sunt in centrul Dragonul Rosu, de langa podul pozitionat la iesirea din Bucuresti spre Urziceni (la capatul cartierului Colentina, intrarea in localitatea Afumati). Exista chiar si un tren care pleca din gara de nord. Primul supermarket este in mijocul targului, deasupra unui cazino. Al doilea, mai usor de reperat, este in zona numita “la fantani”, unde este si statia trenuletului galben (un mijloc de transport intern).

 2. Buna ziua, pai si o asemenea masina de gatit orez pe unde gasim? ca am cautat mai prin toate magazinele online si nimic.

 3. Pentru a nu ocupa prea mult loc in bucatarie si pentru a nu face o cheltuiala inutila va pot spune,din experienta proprie,ca puteti fierbe foarte bine orezul si in cuva de la masina de facut paine.

  • Constantin, in legatura cu fierberea orezului in cuva de la masina de facut paine, poti te rog sa detaliezi putin ? Cantitati, program (sau durata) … etc. Multumesc

   • Draga Minola,pentru timpul de fierbere al orezului studiaza informatiile date de producatorul orezului.Numarul programului de fierbere,la masina de paine difera de la marca la marca dar cel mai bun program este cel de fiert gemurile,cu conditia ca tu sa-i fixezi timpul de fierbere dorit de tine.Recomandarea mea este ca in loc de o masina de fiert orez sa-ti procuri o masina de fiert cu aburi.

 4. Asa cum v-am mai spus,daca studiati prospectul oricarei masini de facuy paine ve-ti gasi instructiuni pentru modul de fierbere al orezului.Deasemene exista si aparate de fiert,cu aburi,care fierb orezul foarte bine.Eu detin asemenea aparate si sunt foarte multumit de rezultate,cu atat mai mult cu cat sunt un naturist convins iar la meniurile specifice acestui mod de hranire pot spune ca dupa 10 ani am ajuns expert.Am 66 de ani si nu stiu ce este starea de boala.

 5. Bataie de cap pt cateva clocote in masina de fiert orezul. Mai cinstit si economicos este o craticioara din inox mai mica in care se pune orezul cam de 2 degete, spalat in mai multe ape, iar apa trei ssferturi. Se fierbe la foc mic, se spumueste si in cca 20 min este gata, se stinge focul si se lasa la racit pe ochiul aragazului unde a fiert.Singura problema este ca trebuie sa stai langa aragaz. Cand dcade apa se stinge focul. Pot spune ca este delicios, se pot face o serie de preparate sau nature, este bine si uniform fiert. Succes si sa auzim numai de bine!

Comments are closed.