Macroul face parte din categoria aşa numiţilor peşti uleioşi, peşti care au gust şi o saţietate deosebite cu cât sunt mai proaspeți. Macroul este ideal la grătar, preparat relativ simplu şi însoţit cu sosuri de verdeţuri crude (salsa) așa cum îl găsiți în rețeta de mai jos – un macrou la grătar cu sos proaspăt de verdețuri. Merge de minune cu salate sau legume sotate.

Reţetă: Macrou la grătar cu sos de verdețuri

macrou_dovlecei_06

Ingrediente:

  • 2 bucăţi macrou eviscerat
  • 4 crenguţe de rozmarin
  • 1 lămâie
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 cepe verzi
  • 2 căţei de usturoi (pisaţi)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi grătarul.
  2. Tăiaţi 2 felii de lămâie şi extrageţi zeama din restul.
  3. Spălaţi şi ştergeţi peştele.
  4. Asezonaţi peştii cu sare şi piper şi ungeţi cu câte 1 lingură de ulei.
  5. Introduceţi în interiorul peştilor câte o crenguţă de rozmarin şi o felie de lămâie.
  6. Frigeţi peştii pe grătar.
  7. Preparaţi un sos din ceapă verde tocată, pătrunjel, usturoi şi restul de ulei de măsline.
  8. Luaţi peştele de pe grătar şi stropiţi-l cu sosul. Serviţi peştele imediat cu salată sau soté de dovlecei.

Timp de pregătire: 10 minute Timp de gătire: 30 minute

Porții: 2

printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: