O reţetă de macrou picant la cuptor cu adevărat deosebită prin mirodeniile orientale care îl învăluie. Carnea consistentă a peştelui este pătrunsă de o “vinegretă” picantă din care răzbat aromele de ghimbir şi usturoi.

 

Reţetă: Macrou picant la cuptor

macrou-picant

Ingrediente

  • 2 bucăţi macrou (a câte 300-400 grame fiecare)
  • 3 căţei de ustroi (sau 1 linguriţă rasă pudră)
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir (sau o linguriţă rasă de pudră)
  • 1 lingură sos iute de ardei iute (harissa, Syracha, Tabasco, etc.) sau fulgi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Încingeţi focul la 165 de grade (temperatură medie).
  2. Curăţaţi şi faceţi pastă usturoiul: tocaţi-l mărunt din cuţit şi presaţi-l în mod repetat cu latul cuţitului împreună cu puţină sare.
  3. Curăţaţi şi răzuiţi fin ghimbirul.
  4. Amestecaţi uleiul cu zeama de lămâie, ghimbirul, usturoiul, sosul sau fulgii de ardei iute, sare şi piper.
  5. Evisceraţi peştele, îndepărtaţi-i branhiile şi clătiţi-l bine.
  6. Crestaţi peştii pe ambele părţi la distanţa de aproximativ 2 centimetri.
  7. Ungeţi peştii pe ambele părţi cu sosul obţinut.
  8. Puneţi într-o tavă, pe o folie de hârtie peştii şi introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până când prind a se colora frumos.
  9. Macroul picant la cuptor se serveşte cald cu salate şi/sau garnituri pe bază de legume.

 

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 25 minute

Porții: 2 

print