O reţetă de macrou picant la cuptor cu adevărat deosebită prin mirodeniile orientale care îl învăluie. Carnea consistentă a peştelui este pătrunsă de o “vinegretă” picantă din care răzbat aromele de ghimbir şi usturoi.
Reţetă: Macrou picant la cuptor
Ingrediente
- 2 bucăţi macrou (a câte 300-400 grame fiecare)
- 3 căţei de ustroi (sau 1 linguriţă rasă pudră)
- 1 bucata de 2 cm de ghimbir (sau o linguriţă rasă de pudră)
- 1 lingură sos iute de ardei iute (harissa, Syracha, Tabasco, etc.) sau fulgi
- 3 linguri ulei
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
- piper
Preparare
- Încingeţi focul la 165 de grade (temperatură medie).
- Curăţaţi şi faceţi pastă usturoiul: tocaţi-l mărunt din cuţit şi presaţi-l în mod repetat cu latul cuţitului împreună cu puţină sare.
- Curăţaţi şi răzuiţi fin ghimbirul.
- Amestecaţi uleiul cu zeama de lămâie, ghimbirul, usturoiul, sosul sau fulgii de ardei iute, sare şi piper.
- Evisceraţi peştele, îndepărtaţi-i branhiile şi clătiţi-l bine.
- Crestaţi peştii pe ambele părţi la distanţa de aproximativ 2 centimetri.
- Ungeţi peştii pe ambele părţi cu sosul obţinut.
- Puneţi într-o tavă, pe o folie de hârtie peştii şi introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până când prind a se colora frumos.
- Macroul picant la cuptor se serveşte cald cu salate şi/sau garnituri pe bază de legume.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 25 minute
Porții: 2