Guacamole este o pastă pe bază de avocado, originară din Mexic, dar populară în toată lumea.

Guacamole se folosește ca ingredient în mâncăruri sau ca sos pentru diverse aperitive. Se prepară din avocado bine coapte, roșii, ceapă și limete. Numele de guacamole provine de la aztecii care preparau acest sos gros cu mojarul și pistilul – de la ahuacatl (avocado) și molli (sos).

Se comercializează și în supermarketuri gata preparat. După deschiderea borcanului, se păstrează la rece.

Cel mai bun guacamole se prepară, însă, acasă și se consumă proaspăt. Important este să alegeți avocado bine coapte.

Porții: 2-4

Timp de preparare: 10 minute

guacamole Ingrediente:

  • 3 avocado medii, bine coapte
  • 1 lingură de suc de limetă
  • 2 roșii decojite
  • 1 ceapă mică (poate fi roșie)
  • sare și piper după gust

Preparare:

  1. Curătați avocado de coajă și scoateți semințele. Decojiți roșiile și tocați-le mărunt. Tocați ceapa mărunt.
  2. Zdrobiți avocado. Puneți-l într-un bol.
  3. Adăugați roșiile și ceapa, sucul de limetă, sare și piper după gust. Amestecați bine.
Pentru a obține o pastă omogenă, este recomadată folosirea unui robot sau blender.
Există și variante de guacamole cu usturoi sau cu ardei iuți jalapeno.
printează

2 Comentarii

  1. Se poate consuma si ca atare in loc de salata de vinete de exemplu, caz in care e mai bun un avocado mai crud pentru ca isi pastreaza textura.

Adaugă un comentariu: