Din combinaţia dintre parfumul pepenului, prospeţimea limetei şi notele picante ale ghimbirului rezultă o dulceaţă unică, densă şi aromată – dulceața de pepene galben. Nu este una din dulcețurile populare cu care suntem obișnuiți, dar este o bună ocazie de diversificare a meniului.
Încercaţi această combinaţie pentru tartine.

Vezi aici și rețeta de Dulceață de nuci verzi.

Reţetă: Dulceaţă de pepene galben

dulceatapepene03

Ingrediente:

  • 1 pepene galben (de aproximativ 1,5 kilograme)
  • 2 limete
  • 70 grame de ghimbir răzuit
  • 400 de grame de zahăr

Preparare:

  1. Curăţaţi pepenele, înlăturaţi-i seminţele şi tăiaţi-l cubulețe mici.
  2. Stoarceţi zeama din limete. Curăţaţi şi răzuiţi ghimbirul.
  3. Amestecaţi pepenele cu zeama de lămâie, ghimbirul ras şi cu zahărul.
  4. Lăsaţi amestecul la macerat timp de 1 oră şi jumătate până când zahărul se topeşte. Amestecaţi din când în când.
  5. Puneţi amestecul pe foc mic şi fierbeţi-l, amestecând din când în când şi constant pe final, timp de 2 ore până când se leagă.
  6. Dulceaţa de pepene galben cu limetă şi ghimbir se consumă rece, proaspătă sau conservată.

 

Timp de pregătire: 2 ore

Timp de gătire: 2 ore

Porţii: 12-14

Pentru această reţetă folosiţi pepeni copţi dar fermi, nu făinoşi.
Nu fierbeţi dulceaţa la foc mare sau prea mult deoarece își va schimba culoarea (se va oxida).
printează

Adaugă un comentariu: