Cea mai populară prăjitură a Statelor Unite, negresa (brownie) este un etalon al gospodinei americane, care trebuie să cunoască măcar o reţetă pentru a aspira la acest statut. Începând din secolul XIX, când a devenit Prăjitura homemade a Statelor Unite, negresa a cunoscut multiple forme şi ingrediente, de la mixuri cu dovleac, sfeclă sau fasole neagră şi până la antagonica “negresă” albă alintată blondie. Însă, desigur, negresa neagră, cu ciocolată, a rămas de bază. Glazura din dulce de leche e o tuşă cevabun.ro.

Prima reţetă de negresă a fost publicată în 1897 într-un catalog Sears. Dar cea mai celebră reţetă de negresă din toate timpurile a fost publicată în 1954 în Cartea de bucate a lui Alice B. . Reţeta de Haschich fudge (negresă cu fondant de haşiş), care conţinea, printre alte ingrediente, şi o bucată sănătoasă de răşină de haşiş, a fost scoasă din ediţia americană de către editorii cărţii. Probabil spre nemulţumirea doamnelor. Pentru că reţeta era recomandată pentru întâlnirile clubului feminin de bridge şi reuniunile Fiicelor Revoluţiei Americane.

Cea mai populară prăjitură a Statelor Unite, negresa (brownie) este un etalon al gospodinei americane, care trebuie să cunoască măcar o reţetă pentru a aspira la acest statut. Începând din secolul XIX, când a devenit Prăjitura homemade a Statelor Unite, negresa a cunoscut multiple forme şi ingrediente, de la mixuri cu dovleac, sfeclă sau fasole neagră şi până la antagonica “negresă” albă alintată blondie. Însă, desigur, negresa neagră, cu ciocolată, a rămas de bază. Glazura din dulce de leche e o tuşă cevabun.ro.
Prima reţetă de negresă a fost publicată în 1897 într-un catalog Sears. Dar cea mai celebră reţetă de negresă din toate timpurile a fost publicată în 1954 în Cartea  de bucate a lui Alice B. .  Reţeta de Haschich fudge (negresă cu fondant de haşiş), care conţinea, printre alte ingrediente, şi o bucată sănătoasă de răşină de haşiş, a fost scoasă din ediţia americană de către editorii cărţii. Probabil spre nemulţumirea doamnelor. Pentru că reţeta era recomandată pentru întâlnirile clubului feminin de bridge şi reuniunile Fiicelor Revoluţiei AmericanCea mai populară prăjitură a Statelor Unite, negresa (brownie) este un etalon al gospodinei americane, care trebuie să cunoască măcar o reţetă pentru a aspira la acest statut. Începând din secolul XIX, când a devenit Prăjitura homemade a Statelor Unite, negresa a cunoscut multiple forme şi ingrediente, de la mixuri cu dovleac, sfeclă sau fasole neagră şi până la antagonica “negresă” albă alintată blondie. Însă, desigur, negresa neagră, cu ciocolată, a rămas de bază. Glazura din dulce de leche e o tuşă cevabun.ro.Prima reţetă de negresă a fost publicată în 1897 într-un catalog Sears. Dar cea mai celebră reţetă de negresă din toate timpurile a fost publicată în 1954 în Cartea de bucate a lui Alice B. . Reţeta de Haschich fudge (negresă cu fondant de haşiş), care conţinea, printre alte ingrediente, şi o bucată sănătoasă de răşină de haşiş, a fost scoasă din ediţia americană de către editorii cărţii. Probabil spre nemulţumirea doamnelor. Pentru că reţeta era recomandată pentru întâlnirile clubului feminin de bridge şi reuniunile Fiicelor Revoluţiei Americane.
Porţii: 6
Timp de preparare: 80 de minute (plus 2 ore la rece)

brownie43 Ingrediente:
  • 250 grame zahăr
  • 180 grame ciocolată neagră (minim 65% cacao)
  • 180 grame unt la temperatura camerei
  • 110 grame făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 150 grame nuci (opţional)
  • 1 lingură de unt pentru uns tava
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 200 grame dulce de leche
  • 1 lingură rasă granule de gelatină
Preparare:
  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Umpleţi vasul de jos al unui vas pentru bain-marie cu apă fierbinte. Apa nu trebuie să atingă fundul vasului de deasupra.
  3. Tăiaţi cuburi untul în vasul bain-marie. Adăugaţi ciocolata tăiată cubuleţe. Topiţi untul şi ciocolatala la temperatură mică timp de 10 minute fără să le amestecaţi.
  4. După ce ciocolata şi untul s-au topit, omogenizaţi-le uşor cu o lingură de lemn şi trageţi vasul de pe foc. Mutaţi amestecul într-un bol şi lăsaţi-l să se răcorească 15-20 de minute.
  5. Într-un alt bol bateţi ouăle cu zahărul, puţină sare şi zahărul vanilat până când granulele de zahăr se topesc.
  6. Încorporaţi, amestecând cu telul, amestecul de ouă cu zahăr în cel de ciocolată, răcit.
  7. Încorporaţi făina amestecând foarte uşor (faceţi opturi cu o lingură sau spatulă) pentru a păstra amestecul aerat.
  8. Adăugaţi nucile curăţate de coajă şi tăiate mare.
  9. Ungeţi o hârtie de pergament cu unt şi întindeţi-o într-o tavă.
  10. Turnaţi coca de negresă în tavă şi introduceţi tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 20 de minute. Dacă se lipeşte cocă de scobitoare, mai ţineţi tava la cuptor încă 5-10 minute.
  11. Scoateţi tava de la cuptor şi lăsaţi prăjitura să se răcorească.
  12. Încălziţi dulce de leche în cuptorul cu microunde, pe aragaz într-un vas normal sau unul de bain-marie.
  13. Luaţi vasul de pe foc, lăsaţi-l să se răcorească 5 minute, adăugaţi gelatina, amestecaţi-o bine şi lăsaţi-o să se dizolve timp de 5 minute.
  14. Omogenizaţi bine amestecul de dulce de leche şi întindeţi-l peste negresa din tavă cu ajutorul unei spatule (așa cum întindeți glazura pe tort).
  15. Introduceţi tava la rece pentru minim 2 ore.
[note]Dacă nu aveţi dulce de leche puteţi consuma prăjitura ca atare sau glazurată cu ciocolată.[/note]
print