O reţetă de curry remarcabilă prin multitudinea de arome. Parfumată, picantă, intensă, așa cum numai în bucătăria indiană poți găsi. Ideală pentru cei care nu se dau în vânt după carnea de miel pentru că mirodeniile puternice dau un nou sens acesteia. Încercați această rețetă de curry indian de miel alături de un orez cu chimen. Poftă bună!
[readalso]Cum se fierbe orezul [/readalso]

Reţetă: Curry indian de miel

curry-indian-miel_II

Ingrediente:

  • 1200 grame carne de miel (fără piele şi os)
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir (de 8-10 cm)
  • 1 lingură boabe de coriandru măcinate
  • 1 lingură chimion
  • 1/2 lingură curcuma
  • 1 lingură garam masala
  • 2 rulouri scorțișoară
  • 5-6 păstăi cardamom
  • 3 ardei iuţi
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 cutie roşii în bulion (400 grame)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 cană supă de pui
  • 300 ml iaurt gras
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi tocaţi-le mărunt.
  2. Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite.
  3. Tăiaţi ardeii iuţi în rondele, după ce ați scos și ați aruncat semințele.
  4. Amestecaţi într-un castron pasta de tomate cu boiaua de ardei, chimionul, coriandrul, curcuma şi garam masala.
  5. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi carnea câteva minute.
  7. Adăugaţi ceapa, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul şi rumeniţi-le puţin.
  8. Adăugaţi cardamomul şi scorţişoara.
  9. Adăugaţi pasta de tomate cu mirodenii.
  10. Stingeţi cu roşiile şi supa de pui.
  11. Fierbeţi 20 de minute la foc mediu, acoperit.
  12. Adăugaţi iaurtul şi zeama de lămâie. Amestecaţi şi mai fierbeţi 10 minute.
  13. Curry-ul de miel se serveşte fierbinte, cu orez fiert.

Timp de pregătire: 30 minute

Timp de gătire: 1 oră

Porții: 6

 
print