Somonul adaugă un plus de gust şi consistenţă în această reinterpretare a clasicului  A.O.P. (Aglio, Olio, Peperoncini). O rețetă ușor de preparat și foarte rapidă, ideală pentru cei cărora le plac atât pastele cât și mâncărurile picante – spaghetti cu somon, ardei iute și usturoi.

Reţetă: Spaghetti cu somon, ardei iute și usturoi

AOP-somon

Ingrediente:

  • 250 grame spaghetti
  • 140 grame filé de somon
  • 1 lămâie
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 linguri pătrunjel
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 170 de grade (foc mediu).
  2. Ungeţi fileul de somon cu puţin ulei, presăraţi cu sare şi piper şi introduceţi-l pe o tavă la cuptor pentru 12-15 minute (în funcţie de cât de încins este cuptorul).
  3. Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.
  4. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  5. Tocaţi ardeiul iute (îndepărtaţi seminţele dacă vreţi să fie mai puţin picant).
  6. Încălziţi uleiul, la foc minim, într-o tigaie împreună cu ardeiul iute, usturoiul şi 1/2 linguriţă de sare. Usturoiul nu trebuie să se prăjească.
  7. Adăugaţi pastele fierte și scurse de apă, 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele, pătrunjelul tocat şi somonul gătit, desfăcut cu furculiţa.
  8. Amestecaţi bine.
  9. Serviţi pastele presărate cu piper proaspăt măcinat şi parmezan ras, alături de sferturi de lămâie.
  10. Pastele cu somon, ardei iute şi usturoi se servesc fierbinţi, cu un pahar de vin roşu sau alb.

Timp de pregătire: 10 minute Timp de gătire: 20 minute

Porții: 2

printează

Adaugă un comentariu: