Sosul verde, de pesto, alături de cel roşu, de roşii şi cel alb, pe bază de lactate, întregeşte nu doar tricolorul italian ci şi spiritul pastelor din peninsulă. Unul dintre cele mai vechi sosuri ale umanităţi, pesto-ul genovez îşi păstrează nealterată prospeţimea.

O reţetă vegetariană uşor şi rapid de preparat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 10 minute

tagliatelle11 copy Ingrediente:

  • 300 grame tagliatelle proaspete ( sau 250 grame uscate)
  • 6 linguri sos pesto (vezi reteta)
  • 2 linguri semințe de pin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 grame pecorino romano (sau parmezan)
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Puneţi la fiert o oală cu multă apă cu sare.
    Răzuiţi parmezanul.
  2. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor.
  3. În paralel încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Opriţi focul şi încălziţi în ulei sosul pesto.
  4. Scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu sosul din tigaie.
  5. Porţionaţi pastele în două farfurii.
  6. Presăraţi pecorino ras şi semințe de pin deasupra.

Pastele cu pesto se servesc cu piper proaspăt măcinat.

Pastele proaspete se fierb cam 2-3 minute, cele uscate cam 7-8 minute. Verificaţi eticheta. Pastele proaspete nu se fierb al dente. Când folosiţi pastele imediat nu le mai clătiţi cu apă rece pentru a permite sosului să adere la amidonul de pe paste.
Deoarece e un sos preparat la rece, nu prăjiţi sosul pesto deoarece busuiocul îi va schimba gustul şi aroma.
Pentru această reţetă puteţi folosi mai multe tipuri de paste: spaghetti, farfalle, bucatini, etc.
printează

Adaugă un comentariu: