Tortilla de cartofi

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Tortilla de patatas (tortilla de cartofi) este nelipsită din meniul cotidian spaniol. Servită caldă sau rece, în sandvişuri, cu maioneză, tortilla de patatas este un element de bază pentru tapas (aperitivele spaniole).

Porţii: 2

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Dacă doriţi să faceţi tortilla la cuptor, încingeţi cuptorul la 140 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în rondele sau cubuleţe.
  3. Prăjiţi cartofii la temperatură medie. Cartofii trebuie să se pătrundă fără să prăjească, fără să-şi schimbe culoarea.
  4. Scoateţi cartofii şi lăsaţi-i să se răcorească puţin. Presăraţi puţină sare pe ei.
  5. Bateţi ouăle cu sare şi piper.
  6. Amestecaţi cartofii cu ouăle şi turnaţi totul într-o tigaie sau într-un vas termorezistent.

Dacă folosiţi tigaia pentru etapa finală a preparării, acoperiţi tortilla cu un capac, prăjiţi-o la temperatură mică şi întoarceţi-o conform galeriei de la tortilla cu fasole verde. Dacă folosiţi cuptorul, urmaţi instrucţiunile de mai jos.

7.  Introduceţi vasul termorezistent în cuptor şi lăsaţi tortilla să se lege timp de 10-12 minute, în funcţie de      temperatura cuptorului.

Tortilla se serveşte atât caldă cât şi rece. În mod tradiţional, spaniolii gătesc o tortilla mare pe care o păstează în frigider şi o consumă în câteva zile.

Tortilla trebuie să fie uniform făcută, atât în interior cât şi în exterior. Ca să fiţi siguri că acest lucru se întâmplă, puteţi acoperi tava cu o folie de aluminiu.

Nu folosiţi ulei de măsline extravergine pentru această reţetă deoarece nu este potrivit pentru prăjirea deep fry. Folosiţi un ulei vegetal sau un ulei de măsline vergine.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Lasă un comentariu