O salată crudă ca o zi de primăvară – salată de ton cu sos de iaurt și muștar.. Amestecurilor deosebite de salată (verde, roşie, năsturel, etc.) şi tonului li se adaugă castraveţii, ceapa verde, roşiiile cherry. Dar tonul acestei salate îl dă dressingul, proapăt, aromat, pe bază de iaurt, muştar şi un strop de usturoi.

Reţetă: Salată de ton cu sos de iaurt și muștar

salata-cu-de-toate

Ingrediente:

  • 1 mână de salată (la alegere)
  • 1 conservă mică de ton bucăţi, în apă sau ulei (85-100 grame)
  • 5 roşii cherry
  • 2 cepe verzi
  • ½ castravete
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 linguriţă de muştar, preferabil de Dijon
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi, scurgeţi şi tăiaţi salata.
  2. Curăţaţi ceapa şi castravetele şi tăiaţi-le bucăţi.
  3. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătăţi sau sferturi (în funcţie de dimensiune).
  4. Scurgeţi conserva de ton.
  5. Amestecaţi legumele într-un vas adânc.
  6. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  7. Preparați sosul – amestecaţi usturoiul cu iaurtul, zeama de lămâie, muştarul, zeama de lămâie, 1 linguriţă rasă de sare şi puţin piper proaspăt măcinat. Amestecaţi bine şi turnaţi peste salată.
  8. Serviţi imediat.

Timp de pregătire: 10 minute

Porții: 1

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: