A venit rândul calamarilor (calmarilor, dacă vreţi să fiţi pedanţi), să se înşire pe frigărui, alături de ceapă şi ardei gras, copleşiţi de parfumurile greceşti de ulei de măsline, zeamă de lămâie şi oregano. O mâncare care te duce cu gândul la vară şi la vacanţă dar care se poate prepara la fel de bine şi în miezul iernilor aflate în aşteptarea zăpezii.

Reţetă: Frigărui de calamar

frigarui-calamar

Ingrediente:

  • 500 grame de calamar, curăţat (proaspăt sau congelat)
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 1 lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Înmuiaţi beţele pentru frigărui (dacă sunt din bambus) în apă rece pentru 30 de minute (pentru a nu lua foc pe grătar).
  2. Tăiaţi calamarul în pătrate cu latura de 2 centimetri.
  3. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în bucăţi mari, de aproximativ aceeaşi dimensiune cu bucăţile de calamar.
  4. Îndepărtaţi cotorul ardeilor şi tăiaţi-i în bucăţi la fel de mari.
  5. Înşiraţi, intercalat, bucăţile de ceapă, ardei gras şi calamar pe frigărui. Începeţi şi terminaţi cu ceapă sau ardei.
  6. Amestecaţi zeama de lămâie cu ulei de măsline, oregano, puţină sare şi piper.
  7. Stropiţi frigăruile.
  8. Frigeţi la foc mediu spre iute, pe grătar, până se înmoaie legumele şi calamarii se pătrund.
  9. Serviţi imediat, cu garnituri pe bază de orez, cartofi (fierţi sau prăjiţi), etc.

 

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire:  20 minute

Porţii: 2

Adaugă un comentariu: