Este răcoroasă, perfectă pentru o după amiază călduroasă, ușor de făcut – este salata de pepene verde și pepene galben. Nu trebuie să curățăm foarte multe fructe, ci doar să căutăm în miezul de pepene niște bulgări zemoși.
Garnisită cu zeamă de lămâie și mentă proaspătă, acest desert simplu și răcoros poate fi servit cu mândrie la orice masă.
Pentru această rețetă aveți nevoie de un cauș pentru pepene sau un clește de înghețată.

Vezi aici și rețeta de Limonadă cu pepene. 

Reţetă: Salată de pepene

Salată de pepene

Ingrediente:

  • 1 pepene galben potrivit
  • 1/2 de pepene verde
  • 1 lămâie
  • 20 de frunze de mentă proaspătă

Preparare:

  1. Tăiați pepenele galben în 2 jumătăti. Aruncați sâmburii.
  2. Cu ajutorul căușului pentru pepene sau a unui clește de înghețată, scobiți pepenele galben scoțând bulgări de miez. Așezați bulgării pe o farfurie.
  3. Procedați la fel cu pepenele roșu – trebuie să obțineți cam tot atâția bulgări de miez.
  4. În coaja de pepene galben (bine curățată de rest de miez și zeamă), așezați bulgării de miez de pepene. Alternați pepenele galben cu cel verde.
  5. Tăiați lămâia în 2. Stoarceți zeama de lămâie pe fiecare jumătate de pepene.
  6. Tocați mărunt menta pe un tocător. Frecați menta (la propriu!) cu puțină zeamă de lămâie. Presărați menta tocată peste pepene.
  7. Se servește rece, de la frigider.

Timp de pregătire: 10 minute

Porții: 2


Salată de pepene

 

5 Comentarii

Adaugă un comentariu: