Dacă vă rămân legume de la salate sau alte mâncăruri și aveți prin preajmă o bucată zdravănă de brânză, rețeta de legume gratinate este numai bună. Sau, pur și simplu, dacă iubiți legumele, pregătiți acest fel de mâncare și nu o să vă pară rău.

Aveți nevoie de un vas cu capac ce se poate băga la cuptor.
Porții: 4

Timp de preparare: 1 oră

legume-gratinate

Ingrediente:

  • 4 roșii
  • 4 ardei grași
  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • 250 g brânză (telemea)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper

Preparare:

  1. Pregătiți legumele. Spălați-le, curățați-le și tăiați-le rondele potrivite.
  2. Într-un vas termorezistent uns cu uleiul de măsline, așezați legumele în straturi.
  3. În funcție de cât de sărată este brânza, potriviți legumele de sare și piper.
  4. Dați vasul la cuptor la foc mediu (vasul să fie acoperit).
  5. Dupa 20 de minute, scoateți vasul din cuptor, dați capacul la o parte și radeți brânza prin răzătoarea mare deasupra legumelor. Turnați și ouăle bătute bine. Băgați din nou vasul în cuptor, de data aceasta fără capac. Lăsați-l în cuptor până se topește brânza și prinde crustă arămie deasupra.

Legumele gratinate se servesc calde.

[tip] Puteți prepara acest fel de mâncare cu aproape orice tip de brânză cu conținut de grăsime peste 20%. De asemenea, puteți prepara rețeta cu amestec de brânzeturi (mozzarella, gorgonzola, gouda etc). [/tip]

[tip] Această rețetă se poate prepara și cu legume congelate. Atenție, însă, la excesul de apă din legumele congelate – se mărește timpul de coacere fără capac. [/tip]

print