O gustare vegetariană, picantă şi focoasă, aromată şi hrănitoare. O reţetă chinezească  rapidă, ideală pentru post.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute


Ingrediente:

  • 500 grame fasole păstăi (preferabil verde, cu păstaia rotundă)
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură fulgi de chili
  • 1 cană ulei vegetal
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet (preferabil din orez)
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi păstăile de fasole şi tăiaţi-le în bucăţi lungi de 8-10 centimetri.
  2. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt.
  3. Încingeţi uleiul într-un wok sau tigaie adâncă.
  4. Adăugaţi fasolea şi rumeniţi-o la foc iute până se albeşte la suprafaţă.
  5. Scoateţi fasolea şi goliţi uleiul din wok.
  6. Adăugaţi 1 lingură de ulei şi linguriţa de ulei de susan înapoi în wok.
  7. Adăugaţi usturoiul şi fulgii de ardei iute şi sotaţi-i timp de 30-60 de secunde.
  8. Adăugaţi păstăile de fasole.
  9. Adăugaţi sosul de soia şi oţetul.
  10. Amestecaţi bine şi scoateţi păstăile pe un platou.
  11. Presăraţi cu seminţe de susan.

Salata crocantă de fasole păstăi se serveşte imediat ca aperitiv sau ca garnitură.

print