Bruschetta con funghi porcini (tartina cu hribi) este o gustare caldă cu adevărat specială. Gustul unic al hribilor sotaţi în unt, aromaţi cu usturoi şi verdeaţă, fac din această tartină o delicatesă excepţională.

Porţii: 2

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 100 grame hribi
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură verdeaţă (pătrunjel şi/sau mărar)
  • 2 felii de pâine
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
  2. Tocaţi verdeaţa.
  3. Curăţaţi şi tăiaţi ciupercile julienne sau cubuleţe.
  4. Topiţi untul într-o tigaie.
  5. Adăugaţi ciupercile şi sotaţipână îşi evaporă apa şi prind culoare.
  6. Adăugaţi usturoiul şi mai sotaţi 30 de secunde.
  7. Luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi verdeaţa şi asezonaţi cu sare şi piper.
  8. Faceţi tartinele.

Bruschetta cu hribi se serveşte imediat.

[tip]Dacă înlocuiţi untul cu 2 linguri de ulei de măsline, obţineţi o gustare de post.[/tip]

print