Cea mai bună modalitate de re-utilizare a unei fripturi, de readucere a ei în circuitul culinar, este transformarea ei într-o salată tartinabilă. Dovadă de ingeniozitate, spirit practic şi corectă utilizare a resurselor, sandvişurile cu resturi de friptură sunt ideale  după petreceri.

Rasolurile sau fripturile tradiţionale, simple, împănate cu slănină sau şi/usturoi, din carne de pui, raţă, curcan, miel, iepure, porc sau vită se pretează aproape toate pentru acest tip de sandvişuri. Este suficient să adaugaţi câteva verdeţuri compatibile fiecărui tip de carne în parte pentru a obţine combinaţia potrivită.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 300 grame friptură slabă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 linguri de iaurt gras
  • 2 castraveţi muraţi
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri de mărar tocat
  • 1 lămâie
  • 4-5 capere (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Dezosaţi carnea şi îndepărtaţi grăsimea- dacă e cazul – şi tăiaţi friptura cubuleţe mici.
  2. Tăiaţi castraveţii în cubuleţe de aceeaşi dimensiunea cu cele de carne.
  3. Tăiaţi ceapa verde rondele.
  4. Tocaţi caperele.
  5. Extrageţi zeama din lămâie.
  6. Tocaţi mărarul.
  7. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  8. Amestecaţi într-un castron adânc carnea cu castraveţii, caperele tocate, ceapa verde, usturoiul şi verdeaţa tocată.
  9. Adăugaţi maioneza, iaurtul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
  10. Amestecaţi uşor şi introduceţi vasul la rece până în momentul servirii.

Salata din friptură se consumă rece cu felii de pâine prăjită.

Salata este mai gustoasă după ce stă 30 de minute la rece, pentru a permite ingredientelor să se pătrundă.  

___________________________________

printează

Adaugă un comentariu: