O supă de iarnă deosebită. Densă şi cremoasă, alternând notele proaspete ale spanacului cu cele picante ale brânzei cu mucegai albastru, această supă – servită foarte fierbinte – se transformă într-un balsam pentru suflet.

Încercaţi-o ca pe o alternativă rapidă la clasicele supe de toamnă-iarnă şi nu veţi regreta.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

supa crema de spanac cu gorgonzola Ingrediente:

  • 50 grame de unt
  • 1 ceapă mică
  • 50 grame făină (2 linguri)
  • 1 litru supă de pui
  • 400 ml lapte
  • 100 grame gorgonzola sau altă brânză cu mucegai albastru
  • 250 grame spanac congelat
  • 100 ml smântână grasă
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat (opţional)
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Sfărâmaţi brânza.
  2. Topiţi untul într-o cratiţă adâncă.
  3. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o timp de 3 minute la foc mic.
  4. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor.
  5. Adăugaţi supa şi amestecaţi bine.
  6. După ce începe să fiarbă, adăugaţi laptele şi fierbeţi 5 minute la foc mic.
  7. Adăugaţi brânza, chimenul şi spanacul şi mai fierbeţi 3 minute.
  8. Adăugaţi smântâna, sare şi piper.
  9. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi supa să se răcorească puţin.
  10. Pasaţi conţinutul într-un mixer sau blender.

Supa cremă de spanac cu gorgonzola se serveşte fierbinte, reîncălzită după pasare, cu chifle sau  crutoane.

Opţional, puteţi presăra peste supă cubuleţe de bacon prăjit.
printează

Adaugă un comentariu: