O gustare simplă, delicioasă şi arătoasă. Rulourile cu omletă şi ardei copt sunt – aşa după cum le spune şi numele – realizate din omletă şi ardei copt, rulate şi tăiate dintr-o lipie.Excelente pentru micul dejun şi chiar pentru o petrecere ad-hoc.

Porţii: 1

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 lipie libaneză
  • 2 ouă
  • 1 ardei roşu, copt
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Bateţi ouăle cu 3 linguri de lapte, sare şi puţin piper.
  2. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  3. Turnaţi ouăle, reduceţi focul la inim şi acoperiţi tigaia pentru 2-3 minute.
  4. Puneţi lipia peste omletă şi răsturnaţi-o pe o farfurie (lipia trebuie să fie dedesubt şi omleta deasupra).
  5. Adăugaţi fâşii de ardei copt.
  6. Rulaţi, mai strâns sau mai larg, după cum doriţi.
  7. Tăiaţi rondele de aproximativ 1 centimetru.

Rulourile de omletă cu ardei copt se servesc fierbinţi, la temperatura camerei sau chiar reci.

Pentru un plus de culoare, puteţi adăuga şi frunze de spanac tinere.
Dacă doriţi să aveţi rulouri mai strânse sau vreţi să le serviţi în poziţie verticală, “legaţi” fiecare rulou cu câte o scobitoare, înainte de a le tăia.

3 Comentarii

  1. Arata ft bine, si e si ft gustoasa. Nu mi.ar fi trecut asa ceva prin cap nici in 100 de ani. O sa pun zilele viitoare o reteta pe forum cu rulouri de pui si ceva sosuri. Numai bine!

Adaugă un comentariu: