O variantă a creveţilor pil-pil, creveţii picanţi cu dovlecei (camarones con calabacines) sunt un preparat rapid, la tigaie, care însoţeşte cu plăcere un vin bun. Simpli, rapizi, gustoşi – creveți picanţi cu dovlecei.

Vezi aici și rețeta de Creveți în foietaj.

Reţetă: Creveți picanți cu dovlecei

creveti-picanti-cu-dovlecei

Ingrediente:

  • 2 căni creveţi mici, decorticaţi (500 grame)
  • 2 dovlecei mici
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 liguriţă boia de ardei iute
  • 1 lingură rasă boia de ardei dulce (preferabil afumată)
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  2. Spălaţi dovleceii, tăiaţi-le capetele şi tăiaţi-i în cuburi mărişoare.
  3. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie sau cratiţă.
  4. Adăugaţi dovleceii şi rumeniţi-i uşor.
  5. Adăugaţi creveţii şi usturoiul şi sotaţi încă 5 minute.
  6. Adăugaţi boiaua dulce şi cea iute, zeama de lămâie, sare şi piper.
  7. Acoperiţi şi lăsaţi să se înăbuşe alte 5-7 minute, până când dovleceii sunt pătrunşi.
  8. Adăugaţi pătrunjelul tocat.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 2

Creveţii picanţi cu dovlecei se servesc imediat, cu felii de pâine prăjită.

print