Foietajul (sau foitajul), proaspăt sau congelat, este cea mai la îndemână bază pentru aperitive. Creveţii, rulaţi în felii subţiri de carne de porc uscată şi afumată, pentru a le fura savoarea, şi înveliţi în foietajul crocant sunt un aperitiv pe cât de simplu, pe atât de gustos şi spectaculos.

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 12 cozi de creveti tiger
  • 6 felii de pancetta (sau bacon feliat foarte subţire)
  • 300 grame de foietaj
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă de ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

Dacă folosiţi foietaj şi creveţi congelaţi începeţi operaţiunea de dezgheţare din timp.
  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade.
  2. În cazul în care creveţii nu sunt decorticaţi, îndepărtaţi-le învelişul exterior (vezi foto).
  3. Tăiaţi feliile de pancetta în două, pe lăţime. Tăiaţi aluatul de foietaj în  fâşii subţiri de grosimea degetului mic.
  4. Ungeţi  tava cu puţin ulei.
  5. Rulaţi fiecare crevete într-o bucată de pancetta şi înfăşuraţi-l în aluat. Crevetele nu trebuie să fie total înfăşurat în aluat.
  6. Puneţi creveţii în tavă şi ungeţii cu gălbenuş de ou amestecat cu puţină sare.
  7. Presăraţi peste fiecare crevete piper multicolor măcinat mare.
  8. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Sunt gata când s-au umflat şi rumenit.

Creveţii se servesc fierbinţi sau reci, cu sos de maioneza amestecată cu iaurt şi puţin usturoi.

Dacă se încălzeşte prea mult aluatul de foietaj, devine moale şi greu de utilizat. Este important să lucrați repede când rulați aluatul pe creveți.
Dacă vreţi să reduceţi grăsimea, înlocuiţi pancetta cu prosciutto.

_______________________________________
printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: