Beef, Bernaise and Cheese este în egală măsură un elogiu adus fripturii de vită şi celor care o iubesc. Am “inventat” – şi pun ghilimele deoarece invenţiile în bucătărie sunt puţine şi relative – acest fel acum cinci ani, pentru o petrecere internă a BBC România, încercând să recompun numele postului de radio din ingredientele autopropuse cărnii de vită. Chiar dacă între timp BBC România s-a închis, nici restaurantul nu mai e, ne-a rămas amintirea acestei reţete făcute oarecum la repezeală şi, totuşi, să rămână.

Porţii: 4

Timp preparare: 12-15 minute

Beef, Bernaise & Cheese Ingrediente:

  • 4 felii groase de muşchi sau antricot de vită
  • 4 felii de mozzarella (potrivite să acopere carnea)
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare, piper
  • sos bernaise

Preparare:
1. Se masează uşor feliile de carne cu ulei şi se presară cu puţină sare şi piper.

2.Se prăjeşte carnea – pe grătar de exterior sau pe unul teflonat, de interior –  cam 4 minute pe fiecare parte până când carnea este mediu făcută.

3. Se aşează feliile de mozzarella peste bucăţile de carne, cu două minute înainte de a ridica bucăţile de carne de pe grătar.

4.Se iau bucăţile de carne de pe grătar şi se montează pe farfurii. Peste bucata de carne acoperită cu brânză, se toarnă sos bernaise, astfel încât să acopere întreaga compoziţie.

BBC se serveşte cu cartofi pe plită (felii de cartofi fierte pe jumătate, unse cu ulei, pudrate cu sare, piper, chimen şi boia de ardei şi rumenite direct pe plită sau în cuptor). Pentru cei grăbiți, puteți folosi wedges la cuptor.

print