Frigăruile de berbecuţ sunt pe cât de potrivite specificului nostru naţional pe atât de rar întâlnite pe grătarele ţării, unde ceafa de porc şi pulpa de pui ocupă tot locul. Marinate uşor, aromate cu usturoi, lămâie şi verdeţuri, frigăruile de berbecuţ se frig la foc iute pe grătar, pentru ca bucăţele de carne să-şi păstreze suculenţa adorabilă.

Porţii: 4

Timp preparare: 30 minute (plus 2 ore pentru marinare)

Ingrediente:

  • 1,5 kilograme carne de berbecuţ (spată, piept, pulpă)
  • 1 lingură busuioc proaspăt, tocat
  • 1 lingură rozmarin proaspăt, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea de miel în cubuleţe de aproximativ 2,5-3 centimetri.
  2. Faceţi o marinată din usturoiul, busuiocul şi rozmarinul tocate şi amestecate cu  zeama de lămâie, uleiul de  măsline, sare şi puţin piper.
  3. Amestecaţi carnea cu marinata şi puneţi-o într-o pungă, la frigider, pentru două ore.
  4. Până se marinează carnea pregătiţi suportul pentru frigărui. Dacă folosiţi beţe de lemn, puneţi-le la înmuiat în apă. Vor deveni elastice şi nu se vor arde pe grătar.
  5. Faceţi focul pentru grătar şi până se face jarul pregătiţi frigăruile. Înşiraţi bucăţile de carne pe beţele pregătite anterior.
  6. Frigeţi frigăruile pe grătar, la foc mediu spre mare, cu grijă să nu le ardeţi sau să le uscaţi.

Frigăruile se servesc calde, cu salată.

Pentru cei cărora le place mâncarea picantă, adăugați în marinată rondele subțiri de ardei iute, roșu. Frigăruile de berbecuț picante merg de minune cu sos chutney.
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: