Supa de broccoli cu brânză cheddar (sau cedar) este o combinaţie de toamnă-iarnă-primăvară, densă şi cremoasă. Uşor şi rapid de făcut, mai ales dacă folosiţi broccoli congelat, această supă este plină de gust – de legume şi brânză –  şi de satisfacţii (de bucătar).

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame broccoli congelat
  • 250 grame brânză cheddar
  • 1 litru supă de pui
  • 400 ml lapte gras
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 1 vârf de cuşit de nucsoara măcinată
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le.
  2. Răzuiţi brânza.
  3. Topiţi untul într-o oală sau cratiţă adâncă.
  4. Sotaţi ceapa şi usturoiul timp de 1-2 minute.
  5. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor.
  6. Stingeţi cu supa de pui amestecând constant.
  7. Adăugaţi broccoli, laptele, nucşoara şi chimenul şi fierbeţi timp de 12-15 minute până se înmoaie legumele.
  8. Pasaţi supa.
  9. Adăugaţi brânza şi amestecaţi până se omogenizează.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper.

Supa de broccoli cu brânză se serveşte fierbinte, cu crutoane.

print