Carnea unui răpitor cum este lupul de mare are o dulceaţă şi un gust deosebite, mai ales atunci când este pusă în valoare de celelate ingrediente selecte: usturoi şi rozmarin, scoici şi şampanie. “Jacheta” din jamon nu face decât să împrumute din gustul discret de carne uscată şi să ferească peştele de uscare.

Porţii: 5

Timp de preparare: 1 oră

Lupt de mare cu scoici Ingrediente:

  • 5 lupi de mare
  • 1 kilogram scoici (midii sau scoici mici de râu)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 200 ml vin şampanie albă sau vin spumant sec
  • 5 crenguţe de rozmarin
  • 5 căţei de usturoi
  • 5 felii de jamon
  • 1 lingură de pătrunjel tocat fin
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi peştii de solzi şi intestine şi îndepărtăţi-le aripioarele laterale şi dorsala cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie.
  2. Treceţi scoicile sub apă rece.
  3. Încingeţi cuptorul la 190 de grade.
  4. Săraţi şi piperaţi uşor peştii în exterior şi interior.
  5. Curăţaţi usturoiul.
  6. Introduceţi în fiecare peşte câte o crenguţă de rozmarin şi câte un căţel de usturoi tăiat în mai multe felii.
  7. Ungeţi o tavă  adâncă şi întinsă cu puţin ulei.
  8. Puneţi peştii în tavă.
  9. Acoperiţi fiecare peşte cu o felie de jamon.
  10. Adăugaţi socoicile în tavă.
  11. Stropiţi totul cu ulei de măsline.
  12. Adăugaţi vinul spumant sau şampania.
  13. Acoperiţi tava cu o folie şi introduceţi-o la cuptor timp de 30 de minute.
  14. Scoateţi folia de pe tavă şi adăugaţi pătrunjelul tocat fin în sosul din tavă.
  15. Amestecaţi şi introduceţi tava la cuptor pentru încă 8-10 minute.

Serviţi peştele împreună cu scoicile şi garnitură de salată.

Se consumă doar scoicile care s-au deschis în timpul procesului de preparare.
printează

3 Comentarii

Adaugă un comentariu: