O reţetă fusion simplă şi sofisticată. Clasicul somon în sos de smântână dulce cunoaşte o nouă dimensiune a gustului în compania wasabi-ului, puternic şi personal. Această rețetă de spaghetti cu somon afumat și wasabi este, cu siguranță, o rețetă de încercat, mai ales pentru iubitorii de paste.
Reţetă: Spaghetti cu somon afumat și wasabi
Ingrediente
- 250 grame spaghetti
- 160 grame somon afumat
- 200 ml smântână dulce
- 1 lingură de unt gras
- 50 ml vin alb sec
- 2-4 linguriţe wasabi
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri parmezan
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare
- Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi 4-5 linguri de apă în care au fiert.
- Tăiaţi somonul fâşii.
- Într-o tigaie, topiţi untul împreună cu smântâna dulce şi vinul.
- Adăugaţi 2 linguriţe de wasabi şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
- Adăugaţi somonul şi mai daţi un clocot.
- Adăugaţi pastele şi pătrunjelul şi amestecaţi uşor.
- Montaţi pastele în farfurii.
- Presăraţi cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.
- Pastele cu somon afumat şi wasabi se servesc fierbinţi, cu wasabi suplimentar pentru doritorii de senzaţii tari.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 2
Sosul de smantana cu unt se taie in momentul in care adaug vinul. E ceva ce imi scapa?
Multumesc!
Singura problema ar fi diferenta de temperatura si continutul scazut de grasimi al smantanii.
Imi puteti da detalii mai concrete? Care ar fi pasii exacti (reteta nu specifica) si ce fel de smantana sa folosesc? Multumesc din nou!
Smântâna dulce ar trebui să aibă minim 28 la sută grăsime. Ca să evitaţi surprizele neplăcute puteţi să o amestecaţi de la început (rece) cu vinul şi untul şi să folosiţi temperatura mică. O altă variantă ar fi să folosiţi smântână dulce vegetală care este mult mai stabilă.
Comments are closed.