O combinaţie aparent suprinzătoare de peşte şi vin roşu. Numai că somonul nu e un peşte oarecare şi taninul din vinurile roşii şi aroma de cimbru îi scot în valoare caracterul deosebit. Pregătiţi această combinaţie pentru mesele speciale pentru a vă suprinde musafirii.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon fără piele (a câte 120-140 grame bucata)
- 250 ml vin roşu demi-sec
- 1 lingură de miere
- 2 linguri de unt
- 4-5 crenguţe de cimbru
- sare
- piper
Preparare:
- Puneţi la fiert vinul, mierea şi cimbrul într-o cratiță adâncă.
- Când vinul începe să fiarbă, adăugaţi fleurile de somon. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi vasul cu un capac.
- Fierbeţi peştele 5 minute la foc mic şi întoarceţi-l pe cealaltă parte.
- Fierbeţi încă 5 minute acoperit.
- Scoateţi peştele şi lăsaţi vinul să fiarbă până scade la jumătate.
- Luaţi vinul de pe foc şi adăugaţi untul tăiat cubuleţe, amestecând continuu.
- Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
- Serviţi peştele stropit cu sosul rezultat.
Somonul fiert în vin roşu cu cimbru se serveşte cu garnituri de cartofi, broccoli, sparanghel, orez, paste, etc.
superba reteta!
La Multi Ani!
Arata superb, va trebui sa o incerc!
In ultima fotografie sa vad niste mici pateuri (chifle?).
Ne spuneti si noua reteta?
Multumesc
Stefan B.
@Stefan, multumim de urari. In ultima fotografie se vad in fundal niste cartofi duchesse – reteta aici – http://www.cevabun.ro/cartofi-duchesse/
Comments are closed.