O salată de o prospeţime copleşitoare, gata pentru a fi consumată ca atare sau alături de un platou de brânzeturi, un muşchi de vită la grătar sau un piept de raţă. Adaptaţi-o după cum credeţi de cuviinţă.

Porţii: 1

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 1 farfurie frunze de rucola
  • 1 cană de căpşuni proaspete
  • 2 linguri migdale
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • 100 grame brânză de capră (opţional)
  • 1 vârf de cuţit de piper

Preparare:

  1. Puneţi migdalele într-o cană şi turnaţi apă clocotită peste ele. Lăsaţi migdalele în apă timp de 5-6 minute, aruncaţi apa fierbinte şi adăugaţi apă foarte rece. După alte 5 minute, scoateţi migdalele din apă şi îndepărtaţi-le coaja.
  2. Spălaţi şi zvântaţi frunzele de rucola şi amestecaţi-le cu 1 lingură ulei de dovleac. Puneți-le în vasul de servire.
  3. Tăiaţi, în funcţie de dimensiuni, căpşunile în jumătăţi, sferturi sau felii groase. Adăugați-le peste salată.
  4. Amestecaţi oţetul balsamic cu restul de ulei de dovleac într-un pahar.
  5. Turnaţi dressingul peste salată.
  6. Opţional, adăugaţi brânza de capră tăiată cuburi.
  7. Presăraţi migdale tăiate peste şi puţin piper.

Salata de rucola cu căpşuni şi migdale se serveşte imediat.

Alte variante (de înlocuire a uleiului şi seminţelor):

  • ulei de nuci şi miez de nucă
  • ulei de alune şi alune măcinate şi prăjite
printează

1 comentariu

Adaugă un comentariu: