Cred că nu mai are nevoie de nici o introducere. Salata brie nu poată fi decât cu Brie. Dar şi mai interesantă o face combinaţia cu spanac şi piersici.

Porţii: 4

Timp preparare: 20 minute

salata_brie Ingrediente:

  • 300 gr spanac proaspăt
  • 3 piersici mari (sau nectarine)
  • 150 gr brânză brie
  • zeamă de lâmâie
  • 2 linguriţe ulei de măsline

Preparare:
1. Spălaţi cu atenţie frunzele de spanac, rupeţi-le codiţele şi tăiaţi-le în fâşii subţiri (nu exagerat de subţiri)

2.Curăţaţi piersicile de coajă (dacă folosiţi nectarine această operaţiune nu mai este necesată), scoateţi sâmburele şi tăiaţi-le felii. Cea mai  potrivită procedură e să tăiaţi fructul în două, scoateţi sâmburele şi tăiaţi feliile pe un fund de lemn curat.

3. Tăiaţi brânza cubuleţe.

4. Amestecaţi totul într-un bol, stropiţi cu zeamă  de lămâie şi puţin ulei de măsline.

Serviţi în boluri mici cu o felie de pâine prăjită.

În locul uleiului de măsline puteţi folosi 2 linguriţe de ulei de nucă. În acest caz adăugaţi şi jumătaţi de miez de nucă, atât pentru decor cât şi pentru gust.
printează

Adaugă un comentariu: