Roșiile umplute cu brânză erau o delicatesă nelipsită din magazinele Gospodina pe vremuri. Și erau tare gustoase. Rețeta de mai jos este o reeditare a acestor bunătăți.

Porții: 4 roșii umplute

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 4 roșii potrivite (cât mai egale între ele)
  • 150-200 g cremă liptauer (în funcție de mărimea roșiilor)
  • pătrunjel verde pentru decor

Preparare:

  1. Spălați roșiile sub jet de apă rece. Tăiați capacul de deasupra. Scoateți miezul roșiei cu ajutorul unui cuțit scurt. Pregătiți roșia pentru umplere – scoateți cu o linguriță restul de zeamă și miez, lăsați-o la scurs pe un fund de lemn.
  2. Crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei. Puteți înlocui crema liptauer cu o cremă de brânză albă care se prepară astfel:
    – Puneți într-un bol 50 gr brânză dulce de vaci grasă, 1 linguriță de smântână, 50 g de mozzarella, 25 g de urda sau ricotta și 25 de g de brânză de burduf.
    – Mixați totul cu mixerul, potriviți de sare și piper.
  3. Umpleți roșiile cu crema de brânză. Peste, așezați capacul. Dacă vă rămâne cremă de brânză, puteți pregăti câteva tartine pe care să le serviți lângă.

Roșiile umplute cu brânză se servesc la temperatura camerei, decorate cu pătrunjel verde.
Merg ca aperitiv sau ca garnitură la friptură rece.

print