Din nordul Spaniei şi până la mijlocul ei – Madrid în centru sau Valencia pe coasta de est – carafele cu Sangria se lăfăie pe mesele turiştilor. De la Madrid în jos însă şi până la Malaga şi, în special, pe Costa del Sol, soarele arde mult prea tare şi încălzeşte repede carafele cu vin aromat, astfel încât a fost necesar să apară o băutură oarecum apropiată dar preparată direct la pahar: tinto de verano, adică vinul roşu al verii.

Francezii ar strâmba din nas la ideea diluării vinului roşu cu apă minerală însă spaniolii îşi sorb netulburaţi cocktailul favorit al verii. Ba, ca să arată că nu le pasă deloc de ce cred alţii, mai înlocuiesc uneori apa minerală cu suc de lămâie acidulat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente:

  • 300 ml vin roşu sec sau demisec (tradiţional Rioja, puteţi folosi un Merlot, Cabernet Sagvinion sau chiar un Pinot Noir)
  • 1 sticlă de 250 ml de apă minerală
  • 4 cuburi mari de gheaţă
  • 2 felii de lămâie (galbenă  sau verde)

Preparare:

  1. Puneţi câte două cuburi de gheaţă în două sonde – pahare înalte, pentru apă – de aproximativ 300 ml.
  2. Turnaţi 150 ml de vin în fiecare pahar.
  3. Completaţi cu apă minerală şi decoraţi cu câte o felie de lămâie.

Se serveşte imediat.

[tip]Una dintre cele mai populare versiuni ale acestei băuturi se realizează cu La casera – o băutură asemănătoare cu Sprite-ul dar mai puţin dulce şi cu un gust pregnant de lămâie. Dacă doriţi o variantă mai aromată puteţi înlocui apa mineraă cu o sticlă de Fanta de lămâie sau altă băutură similară. [/tip]

print

3 Comentarii

Comments are closed.