O reţetă de paste europene din care răzbat aromele condimentelor din amestecul de curry. Un melanj perfect între est şi vest, nord şi sud.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 800 grame midii fără cochilie
  • 400 grame tagliatelle (uscate)
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei iute
  • 2 roşii
  • 1 lingură rasă praf de curry
  • 1 cană de iaurt gras
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Îndepărtaţi seminţele ardeilor şi tăiaţi-i cubuleţe.
  3. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  4. Topiţi untul într-un vas.
  5. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeii şi sotaţi vreme de un minut.
  6. Adăugaţi praful de curry.
  7. Adăugaţi roşiile, iaurtul, foaia de dafin şi 1 linguriţă de sare.
  8. Lăsaţi sosul să fiarbă timp de cinci minute.
  9. Adăugaţi midiile şi mai fierbeţi 5 minute.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat după gust. Scoateţi foaia de dafin
  11. Fierbeţi pastele în apă cu sare.

Pastele se servesc cu sosul de midii cu curry.

printează
loading...

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: