Midiile, aceste scoici lunguiețe și aplatizate, rămân cele mai convenabile fructe de mare ca preț. Însă, dacă prețul lor este relativ scăzut, nu același lucru se poate spune și despre munca depusă pentru pregătirea midiilor proaspete. După ce procesul de curățare s-a încheiat, gătirea lor efectivă nu durează mai mult de 15 minute, iar o porție de midii în sos de vin cu smântână merită tot timpul din lume.

Porții: 2

Timp de preparare: 15 minute (dacă sunt curățate)

Ingrediente:

  • 1 kg de midii
  • 1 ardei iute (tocat)
  • 300 ml smântână dulce
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ceapă (tocată)
  • 1 roșie curățată de coji și sâmburi (tocată)
  • 3 căței de usturoi (tocat)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 legăturică de pătrunjel tocat
  • lămâie pentru servire

Preparare:

  1. Curățați bine midiile cu o perie. Alegeți-le doar pe cele care sunt închise sau se închid atunci când le atingeți.
  2. Curățați și tocați usturoiul. Scoateți semințele ardeiului și tăiați-l rondele. Procedați la fel cu roșia.
  3. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă. Dacă nu aveți una  folosiți o cratiță.
  4. Sotați ceapa și usturoiul.
  5. Adăugați midiile, ardeiul iute și roșia și amestecați-le ușor.
  6. Stingeți totul cu vin și adaugați smântâna.
  7. Acoperiți tigaia și lăsați totul la foc mic încă 10 minute.
  8. Adăugați pătrunjelul tocat. Sărați și piperați.

Midiile în sos cremos se servesc fierbinți cu felii de pâine prăjită și jumătați de lămâie.

Midiile care nu se deschid în timpul procesului de gătire nu se consumă deoarece sunt “moarte” .

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: