Ştim, multora numele “reţetei” nu le spune nimic, altora le face pielea de găină:), dar credeţi-ne pe cuvânt, jumările de pui nu sunt doar o gustare delicioasă ci şi un mod inteligent (economic) de a porţiona şi folosi carnea de pui. Puiul cumpărat întreg, porţionat acasă în pulpe şi piept pentru gătit, spate şi aripi pentru supă, reprezintă un mod eficient de controla costurile. În plus, excesul de grăsime şi piele se poate topi pentru a obţine untură, ideală pentru gătit, în special pentru pilafuri. În plus, veţi obţine aceste delicateste perfecte pentru bere.

Timp de preparare: 15-30 de minute (în funcţie de cantitatea folosită)

Ingrediente:

  • grăsime şi piele de pui
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce sau iute; ideal afumată

Preparare:

[tip]Jumările se fac cel mai bine atunci când sunt folosite cantităţi mai mari de materie primă.[/tip]

  1. Tăiaţi în bucăţi potrivit de mari pielea de pui şi grăsimea rezultată din tranşarea cărnii.
  2. Încingeţi la foc mic spre mediu o tigaie adâncă sau, şi mai bine, o cratiţă de tuci, în care adăugaţi uleiul.
  3. Adăugaţi bucăţile de piele şi grăsime şi rumeniţi la foc mic.
    [warning]Focul nu trebuie să fie prea puternic, pentru a permite extragerea şi rumenirea uniformă.[/warning]
    [tip]Dacă folosiţi o cantitate mică de materie primă, în partea finală a preparării ţineţi vasul înclinat pe foc câteva minute, pentru ca jumările să fie acoperite de untură. Acest procedeu va finisa uniform jumările.[/tip]
  4. Scoateţi bucăţile de jumări cu o spumieră pe o farfurie sau platou tapetat cu şerveţel de hârtie.
  5. Presăraţi imediat cu sare, piper proaspăt măcinat şi boia de ardei, după gust.
  6. Strecuraţi şi depozitaţi untura. Se poate depozita în frigider câteva săptămâni şi o puteţi utiliza pentru gătirea preparatelor din carne de pasăre.

Jumările de pui se servesc calde sau reci.


print

1 comentariu

Comments are closed.