Născut din clasicul A.O.P. (Aglio, Olio, Peperoncini), acest fel de spaghete are în plus gustul şi dulceaţa inconfundabilă a creveţilor. La fel ca şi pentru Aglio, Olio e Peperoncini (usturoi, ulei şi ardei iute), calitatea ingredientelor, de la uleiul de măsline extravergine la pătrunjelul proaspăt, este esenţială. O reţetă excelentă alături de un vin alb de calitate. Simplu, bun, desăvârşit!

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 250 grame spaghetti
  • 400 grame cozi de creveţi decorticaţi
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri ulei de măsline extravergine
  • 1 legăturică pătrunjel proaspăt, tocat
  • 4 linguri parmezan ras (opţional)
  • sare
  • proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele al dente.
  2. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l.
  3. Tăiaţi ardeiul în rondele fine. Dacă e prea iute, eliminaţi seminţele.
  4. Tocaţi pătrunjelul.
  5. Puneţi într-o tigaie uleiul şi adăugaţi (în uleiul rece) usturoiul şi ardeiul iute.
  6. Încălziţi uşor uleiul aproximativ 2-3 minute la foc mic. Usturoiul şi ardeiul iute trebuie să-şi elibereze aroma fără să-şi schimbe prea mult culoarea.
  7. Adăugaţi creveţii.
    [note]Dacă folosiți creveţi congelați, îi adăugaţi ca atare. În acest caz, trebuie să luaţi în calcul şi timpul de decongelare în tigaie. Dacă creveţii sunt congelaţi îşi vor lăsa singuri sucul necesar, dacă sunt proaspeţi, mai adăugaţi 2-3 linguri de apă din oala în care au fiert pastele.[/note]
  8. Mai lăsaţi pe foc 3-4 minute.
  9. Adăugaţi pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.
  10. Amestecaţi bine şi luaţi de pe foc.

Spaghetele cu creveţi, usturoi şi ardei iute se servesc imediat, cu piper proapăt măcinat şi parmezan proaspăt ras.

print

1 comentariu

Comments are closed.