O altă reţetă interesantă pentru cei care nu pot mânca ouă şi/sau lactate sau care ţin post: frişcă de post. Din ce? Din aquafaba! Aşa cum am mai scris, aquafaba este extrem de versatilă şi poate înlocui oul în foarte multe reţete. În această frişcă de post aquafaba este ingredientul principal şi se bate cu zahăr ca o spumă de ou.  Frişca astfel obţinută se poate folosi la orice tip de desert, de la tarte la fantastica spumă de căpşuni. De asemea, se poate brula cu lampa specială de brulat pentru a obţine un gust caramelizat.

Chiar dacă sună ciudat să faci frişcă sau spumă din apa de la năut, nici albuşul crud nu pare prea gustos, nu-i aşa?

Citeşte şi reţeta noastră de Maioneză din aquafaba.

 

Reţetă: Frişcă de post

Ingrediente:

  • 150 ml de aquafaba
  • 1 lingură de zeamă de lămâie sau oţet alb
  • 100 grame de zahăr (după gust, se poate adăuga mai mult)
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilat

Preparare:

  1. Turnaţi aquafaba într-un castron adânc.
  2. Adăugaţi zeama de lămâie şi bateţi 5-6 minute cu un mixer. Dacă nu aveţi mixer, puteţi folosi un tel. Va dura mai mult.
  3. După ce începe să se lege, se adaugă zahărul puţin câte puţin şi se bate în continuare.
  4. La sfârşit se adaugă vanilia.
  5. Trebuie să obţineţi o frişcă stabilă, care nu curge (vezi foto).
  6. Pentru a verifica dacă frişca este gata, întoarceţi vasul cu fundul în sus: frişca trebuie să rămână pe vas.

Timp de pregătire:

Porţii: 12

print