Spumă de căpşuni

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Un desert de sezon, simplu şi uşor, care aduce, pe lângă dulceaţa fermecătoare a căpşunilor proaspete, o vagă nostalgie după copilărie. Vă mai amintiţi?!

Acest desert ingenuu se prepară relativ repede din doar 3 ingrediente: zahăr, albuş de ou şi căpşuni. Dacă în această perioadă căpşunile sunt proaspete, mare atenţie la ouă deoarece vor fi consumate crude. Verificaţi prospeţimea ouălor scufundându-le într-un pahar cu apă rece: dacă oul stă culcat orizontal pe fundul paharului, e prospăt şi poate fi folosit.

Porţii: 4

Timp preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame căpşuni proaspăte
  • 200 grame de zahăr
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Pasaţi sau zdrobiţi cu o furculiţă fructele împreună cu zahărul.
  2. Bateţi cu ajutorul unui mixer cele două albuşuri împreună cu zeama de lămâie până obţineţi o spumă albă şi tare.
  3. Adăugaţi şi încorporaţi treptat în crema de ou căpşunile şi zahărul. Amestecaţi până când obţineţi o spumă fină de consistenţa unui iaurt.

Spuma de căşuni se poate servi imediat, ornată cu bucăţi de căpşuni şi o frunzuliţă de busuioc, dar şi mai bună este după ce stă puțin la rece.

Ca orice produs care conţine ouă proaspete, spuma de căpşuni nu este recomandată femeilor însărcinate.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Din aceeaşi oală

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

3 Responses to “Spumă de căpşuni”

  1. Ceva bun (cuprins) « Ceva Bun

    […] Spumă de căpşuni […]

    Reply
  2. raluca

    As putea sa aflu cand doriti sa postati pe site retetele de bezele si lapte de pasare? Poate la inceputul lunii martie? Multumesc pentru intelegere

    Reply

Leave a Reply