Spumă de căpşuni

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Un desert de sezon, simplu şi uşor, care aduce, pe lângă dulceaţa fermecătoare a căpşunilor proaspete, o vagă nostalgie după copilărie. Vă mai amintiţi?!

Acest desert ingenuu se prepară relativ repede din doar 3 ingrediente: zahăr, albuş de ou şi căpşuni. Dacă în această perioadă căpşunile sunt proaspete, mare atenţie la ouă deoarece vor fi consumate crude. Verificaţi prospeţimea ouălor scufundându-le într-un pahar cu apă rece: dacă oul stă culcat orizontal pe fundul paharului, e prospăt şi poate fi folosit.

Porţii: 4

Timp preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame căpşuni proaspăte
  • 200 grame de zahăr
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Pasaţi sau zdrobiţi cu o furculiţă fructele împreună cu zahărul.
  2. Bateţi cu ajutorul unui mixer cele două albuşuri împreună cu zeama de lămâie până obţineţi o spumă albă şi tare.
  3. Adăugaţi şi încorporaţi treptat în crema de ou căpşunile şi zahărul. Amestecaţi până când obţineţi o spumă fină de consistenţa unui iaurt.

Spuma de căşuni se poate servi imediat, ornată cu bucăţi de căpşuni şi o frunzuliţă de busuioc

, dar şi mai bună este după ce stă puțin la rece.

Ca orice produs care conţine ouă proaspete, spuma de căpşuni nu este recomandată femeilor însărcinate.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

3 Răspunsuri la “Spumă de căpşuni”

  1. Ceva bun (cuprins) « Ceva Bun

    [...] Spumă de căpşuni [...]

    Reply
  2. raluca

    As putea sa aflu cand doriti sa postati pe site retetele de bezele si lapte de pasare? Poate la inceputul lunii martie? Multumesc pentru intelegere

    Reply

Lasă un comentariu