Frigărui de legume

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Când încingeți un foc pentru grătar, nu uitați de legume care merg de minune fripte alături de carne.
Rețeta de frigărui de legume la grătar este o excelentă alegere nu doar ca garnitură pentru carne, ci și ca fel în sine pentru cei care țin post sau pentru vegetarieni. Simplă de preparat, rețeta lasă loc imaginației și gustului fiecăruia în a combina culorile și legumele după bunul plac.

Porții: 10 frigărui

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 15 ciupercuțe albe (champignon)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 ardei grași galbeni
  • 15 roșii cherry

pentru marinată

  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură rasă de sare grunjoasă
  • zeama de la o lămâie
  • piper (după gust)
  • oregano (opțional)

Preparare:

  1. Spălați și curățați legumele. Ardeii se curăță de semințe, roșii de codițe, ceapa se curăță de coajă. Desprindeți pălăriile ciupercilor de piciorușe.
  2. Puneți bețele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar).
  3. Pregățiți marinata într-o ceașcă. Turnați uleiul, adăugați sarea și piperul. Amestecați. Peste, stoarceți zeama de la o lămâie și lăsați marinata să se odihnească.
  4. Tăiați legumele pentru frigărui. Bucățile de ardei și ceapă nu trebuie să depășească foarte mult diametrul ciupercuțelor. Înfigeți pe bețele de frigăruie legumele, alternându-le (alternați și culorile pentru un aspect cât mai plăcut). Unele frigărui vor avea câte 2 ciupercuțe, altele câte 2 roșii cherry. Închideți frigăruia cu un picioruș de ciupercă. În acest fel, legumele vor sta mai fix pe frigărui și nu vor cădea după ce sunt luate de pe grătar.
  5. Stropiți frigăruile cu marinată cu ajutorul unei lingurițe.
  6. Frigeți legumele 12-15 minute, întorcându-le pe toate părțile. Din când în când, ungeți-le cu marinată. Legumele se vor înmuia și vor prinde culoare de grătar.

Frigăruile de legume se servesc calde, ca garnitură la carnea făcută pe grătar sau ca fel principal alături de orez sau cartofi.

Nu țineți frigăruile prea mult pe grătar pentru că roșiile crapă și își pierd tot sucul.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Leave a Reply