Unul dintre cele mai aromate  curry-uri indiene, Saag Gosht, este un amestec echilibrat de carne şi legume, mediu picant.

Simplu de făcut şi într-o bucătărie românească, acest curry vă va da satisfacţia unei mâncăruri autentic indiene, gătită în bucătăria dumneavoastră. Încercaţi-l alături de un orez basmati sau de orez sălbatic.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră şi 40 de minute

curry de miel cu spanac

Ingrediente:

  • 600 grame carne slabă de miel, fără os
  • 300 grame frunze de spanac, proaspăt sau congelat (nu tocat!)
  • 2 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 cm rădăcină de ghimbir
  • 1 lingură ghee (unt clarifiat) sau 2 linguri de ulei
  • 1 ardei iute (de preferinţă roşu)
  • 2 linguriţe boia de ardei dulce
  • 2 linguriţe chimion măcinat
  • 2 linguriţe boabe coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă scortisoara macinată
  • 8 păstăi de cardamom
  • 2 foi de dafin
  • 2 roşii mari tocate (sau o conservă de 400 grame)
  • 250 grame iaurt gras
  • 4 linguri frunze de coriandru
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă piper alb

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul.
  2. Tocaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Tăiaţi carnea cubuleţe de dimensiuni potrivite (2,5-3 centimetri). Tăiaţi ardeiul iute rondele subţiri.
  3. Încingeţi într-o cratiţă adâncă grăsimea (ghee sau ulei).
  4. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi prăjiţi-le la foc mediu cam 10-12 minute, amestecând des, până ceapa devine aurie.
  5. Adăugaţi ardeiul iute, boiaua de ardei, chimionul, boabele de coriandru măcinate, piperul, cardamom-ul zdrobit, scorţişoara, foile de dafin şi sarea.
  6. Rumeniţi condimentele uşor timp de aproximativ 1 minut şi stingeţi totul cu iaurtul amestecat cu 200 ml de apă rece.
  7. Adăugaţi carnea de miel tăiată cubuleţe, acoperiţi vasul şi fierbeţi la foc mic 75-80 de minute.
  8. Adăugaţi spanacul, roşiile şi frunzele de coriandru. Fierbeţi încă 4-5 minute, până când spanacul s-a fiert şi roşiile s-au pătruns puţin.
  9. Potriviţi de sare şi piper.
  10. Scoateţi foile de dafin.

În mod tradiţional, curry-ul de miel cu spanac se serveşte fierbinte cu garnitură de orez basmati,  lipie indiană chapattis şi chutney de roşii proaspete cu castraveţi.

Dacă doriţi un curry mai picant, adăugaţi încă un ardei iute. Dacă doriţi să fie mai puţin iute, scoateţi seminţele ardeiului iute.

_______________________________

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: