Mai simplă decât o spune numele său aparent preţios, această friptură vă va uimi prin rafinamentul ei dezinvolt. Preţios – scuze de exprimare – e doar preţul ingredientelor. Pentru că muşchiul de vită este în sine un aliment preţios. Însă, în ciuda credinţei oarbe a mâncătorilor de vită, muşchiul se poate pregăti şi altfel decât pe grătar, fără să-şi piardă din valoare. Ba chiar să şi-o sporească. Acest fusion argentiniano-italian stă mărturie.

Porţii: 2

Timp de preparare: 25 minute

Vită glazurată cu oţet roşu şi vin balsamic

Ingrediente:

  • 300-400 grame muşchi de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/4 pahar vin roşu aromat
  • 1/4 pahar oţet balsamic
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi vita în două jumătăţi egale, pe secţiune.
  2. Încingeţi o tigaie teflonată (preferabil una groasă în tablă) la temperatură mare.
  3. Presaţi cu dosul palmei bucăţile de vită.
  4. Săraţi şi piperaţi carnea pe ambele părţi.
  5. Adăugaţi uleiul în tigaia foarte încinsă.
  6. Frigeţi bucăţile de vită pe ambele părţi câte 1 minut.
  7. Adăugaţi vinul roşu şi oţetul balsamic în tigaie.
  8. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi tigaia.
    Vă recomandăm să vă rupeţi de la gură  😉  şi să vărsaţi peste vită un vin de cea mai bună calitate.
  9. Înăbuşiţi vita câte 4 minute pe fiecare parte.
    Când întoarceţi vita, stropiţi-o din abundenţă cu sosul din tigaie.
  10. Luaţi tigaia de pe foc şi serviţi vita cu o lingură de sos din tigaie.

Friptura din muşchi de vită glazurat în vin roşu şi oţet balsamic se serveşte simplu, cu salată, care să nu-i acopere gustul aparte.

Conform instrucţiunilor de mai sus, vita se va găti în sânge/mediu, în funcţie de puterea focului. Dacă doriţi – deşi noi vă recomandăm să o încercaţi ca atare – puteţi creşte timpul de gătire în vin/oţet balsamic, dar nu mai mult de 1-2 minute în plus pe fiecare parte (5-6 minute).

_____________________________________

9 Comentarii

  1. deci, arată atât de apetisant! am vorbit cu mama să încercăm weekendul viitor. între timp am mai vorbit şi cu un prieten din Argentina şi m-a încurajat. A zis că e o reţetă specială: uşoară, gustoasă, apetisantă… 😡 abia aştept, să văd ce iese

  2. Am facut reteta aceasta, dar carnea s-a intarit, era ca guma.
    Intr-adevar am tinut-o 5-6 min pe o parte in otet si vin. Oare aceasta a fost problema pt care s-a intarit, sau nu a fost problema cu tigaia (tigaia este de teflon dubleta si dupa parerea mea a fost bine incinsa.) dupa etapa 1 (prajirea de 1 minut arata la fel ca in pozele de pe site). Chiar si la sf arata ca in pozele de pe site, atata ca doar era tare.
    Accept sugestile cu platere:) Multumesc.

Adaugă un comentariu: