Da, aţi citit bine, e vorba de o salată. Pentru cei care-şi mai amintesc cum arată. O salată cu pui picant la cuptor, mandarine şi o vinegretă cu muştar. O compoziţie simplă şi proaspătă, gustoasă şi eficientă. Pregătiţi doar puiul din timp, iar restul ingredientelor folosiţi-le doar în ultima clipă pentru a le exploata la maxim prospeţimea.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 de minute (dacă puiul este gata)
Ingrediente:
pentru pui
- 1 piept de pui dezosat (fără piele)
- 1 linguriţă boia de ardei iute
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
pentru vinegretă:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 1/2 linguri oţet
- 3 linguri muştar de Dijon
pentru salată
- 1 ceapă verde
- 1 ardei gras
- 2-3 roşii
- 1 mandarină
- 1/2 căpăţână de salată
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
- Curăţaţi pieptul de pui de pieliţe şi ştergeţi-l cu un prosop de hârtie.
- Ungeţi pieptul de pui cu ulei de măsline, săraţi, piperaţi. Pudraţi cu chimen şi boia iute.
- Puneţi pieptul de pui într-o tavă, acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 30-40 de minute de minute.
- Scoateţi folia şi mai lăsaţi puiul la cuptor 5-8 minute pentru a prinde culoare.
- Lăsaţi să se răcească pieptul de pui şi tăiaţi-l fâşii.
[tip]Puteţi face pieptul de pui şi la grătar. În acest caz pieptul de pui trebuie bătut.[/tip] - Alegeţi frunzele de salată şi spălaţi-le individual.
- Scurgeţi frunzele de salată de apă şi rupeţi-le în bucăţi.
- Spălaţi şi tăiaţi restul leguminoaselor. Tăiaţi roşiile în bucăţi mărişoare, ardeii julienne, ceapa verde rondele.
- Amestecaţi salata cu roşiile, ceapa şi ardeiul cu 1 lingură ulei de măsline.
- Faceţi o vinegretă din 3 linguri de ulei, oţet şi muştar, puţină sare şi piper.
- Îndepărtaţi coaja mandarinei şi desfaceţi-o bucăţi.
- Împărţiţi salata pe două platouri de servire.
- Adăugaţi fâşiile de carne deasupra şi felii de mandarină pe margine.
- Stropiţi totul cu vinegretă.
Salata cu pui picant şi mandarine se serveşte rece.
[tip]Puteţi folosi şi resturi de friptură, pui rotisat sau chiar sniţel de pui crocant.[/tip]
[tip]Dacă îndepărtaţi carnea şi adăugaţi încă 1-2 mandarine, obţineţi o salată vegetariană/de post.[/tip]
foarte feinä Salata
ce nu inteleg eu este……… ce cauta reteta asta la vegetarieni?…..
@eu, pentru că, aşa cum spune şi ultimul sfat: “Dacă îndepărtaţi carnea şi adăugaţi încă 1-2 mandarine, obţineţi o salată vegetariană/de post.”
Comments are closed.