Marmelada de portocale transformă această mâncare, simplă în esenţă, într-un rafinament culinar la îndemâna oricui. Plusul  ghimbirului, usturoiul şi cimbrul vin să completeze aromele complexe ale acestei delicatese cotidiene.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 800 de grame de piept de pui
  • 400 ml supă de pui
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri de ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir de 2 centimetri lungime
  • 4-5 linguri de marmeladă de portocale
  • 1 lingură de cimbru
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi puiul în cubuleţe potrivit de mari (cu latura de 2,5 centimetri). Ştergeţi bine cuburile de pui cu un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.
  2. Curăţaţi ghimbirul şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt.
  3. Încingeţi uleiul într-un wok sau tigaie.
  4. Pudraţi carnea de pui cu amidon. Înlăturaţi excesul de amidon.
  5. Adăugaţi carnea în tigaie şi rumeniţi-o la foc iute pe toate părţile timp de 5-6 minute.
  6. După ce carnea s-a rumenit şi a devenit crocantă la suprafaţă, adăugaţi ghimbirul şi usturoiul.
  7. Lăsaţi să se înmoaie ghimbirul şi usturoiul şi adăugaţi marmelada de portocale.
  8. Amestecaţi bine şi stingeţi totul cu supa de pui.
  9. Adăugaţi sosul de soia şi cimbrul şi lăsaţi să fiarbă, amestecând constant, timp de aproximativ 15 minute până când puiul s-a pătruns şi sosul s-a legat.
  10. Asezonaţi cu piper şi sare, dacă e cazul.

Puiul glazurat cu sos de portocale se serveşte fierbinte cu garnitură de orez şi salată verde.

Dacă sosul este prea gros mai adăugaţi câteva linguri de apă.
Dacă doriţi ca puiul să fie mai picant adăugaţi 1 jumătate de ardei iute în acelaşi timp cu usturoiul şi ghimbirul.

________________________________

Adaugă un comentariu: