Prospeţimea lămâilor şi a portocalele, secondată de notele acide ale muştarului, dă un gust şi o aromă deosebite fileul de peşte. Marinat uşor, gătit înăbuşit şi rumenit rapid, fileul de peşte astfel gătit va avea un gust şi o prestanţă aparte.

Încercaţi un file de pagasius pentru această reţetă.

Porţii: 2

Timp de prepare: 40 minute

Peşte marinat în citrice Ingrediente:

  • 1 file de pangasius de aproximativ 500 de grame
  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute (opţional)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură de muştar
  • 1 linguriţă de miere
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Răzuiţi portocala şi lămâia. Extrageţi sucul de lămâie.
  2. Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.
  3. Amestecaţi muştarul, miere, zeama de lămâie, coaja de lămâie şi portocală, usturoiul, boiaua de ardei iute, sare şi puţin piper pentru a obţine o marinată.
  4. Ungeţi o folie de aluminiu, suficient de mare pentru a acoperi peştele, cu ulei.
  5. Turnaţi marinata peste peşte, pe ambele părţi, şi puneţi peştele cu tot cu marinată pe folie.
  6. Înfăşuraţi peştele în folie şi introduceţi-l la rece pentru 10 minute.
  7. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius.
  8. Introduceţi peştele la cuptor pentru 10 minute.
  9. După 10 minute desfaceţi folia în partea superioară, stropiţi peştele cu marinata din tavă şi introduceţi-l din nou la cuptor, descoperit, pentru 4-5 minute.

Peştele astfel preparat se serveşte cu garnituri de legume fierte şi salată.

[tip]Dacă peştele e prea mare sau nu aveţi o folie suficient de mare pentru el, folosiţi două bucăţi de folie pe care le prindeţi pe margine prin răsucire.[/tip]

[warning]Deoarece e foarte posibil ca citricele dumneavoastră să fie cerate, ar fi bine să le îndepărtaţi ceara scufundându-le de câteva ori, timp de câteva minute, în apă călduţă şi ştergându-le cu un prosop.[/warning]

_______________________________________________

print

2 Comentarii

Comments are closed.