Friptură de iepure în vin alb

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Iepurele are o carne miraculoasă, insuficient exploatată. Mai dulce decât majoritate cărnurilor, mai slabă chiar decât cea de pui (100 calorii/100 de grame) şi mai bogată în proteine decât cea de oaie, carnea de iepure este uşor de transformat într-o delicatesă.

Încercaţi această reţetă de origine italiană (coniglio al vino bianco) pentru a obţine o friptură gustoasă, săţioasă şi, în acelaşi timp, săracă în calorii.

Porţii: 2

Timp de preparare: 120 minute

Iepure cu legume în vin alb

Ingrediente:

  • 1 spate de iepure sau 2 pulpe din spate
  • 1 ceapă mare
  • 6 căţei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 jumătate de rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi
  • 400 ml vin alb sec
  • 200ml supă de pui
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi şi spălaţi bine carnea de iepure. Dacă aveţi un spate de iepure, tăiaţi-l în două jumătăţi.
  3. Curăţaţi ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul şi cartofii.
  4. Tăiaţi ceapa peştişori şi morcovii şi ţelina cubuleţe mărişoare sau julienne. Zdrobiţi usturoiul cu dosul cuţitului.
  5. Tăiaţi cartofii în bucăţi potrivite şi păstraţi-i în apă rece pentru a preveni oxidarea.
  6. Puneţi într-un vas termorezistent carnea de iepure, morcovii, ţelina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de măsline şi supa.
  7. Adăugaţi foile de dafin. Presăraţi oregano uscat şi rozmarin. Săraţi şi piperaţi uşor.
  8. Acoperiţi vasul sau tava cu o folie de aluminiu şi introduceţi-o la cuptor pentru 1 oră.
  9. După o oră, scoateţi tava de la cuptor şi adăugaţi în tavă cartofii. Scufundaţi bine cartofii în sucul din tavă.
  10. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi reintroduceţi-o la cuptor pentru încă 30 de minute.
  11. Scoateţi folia de aluminiu, creşteţi temperatura la 200 de grade şi mai lăsaţi tava la cuptor încă 10 minute, până se rumeşte carnea.

Iepurele în vin alb se serveşte fierbinte cu legumele din tavă şi cu salată.

Atenţie la aburii din tavă când îndepărtaţi folia de aluminiu.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Lasă un comentariu