Un mic dejun căruia nu-i lipseşte nimic, le-aş zice pe scurt acestor chifle cu spanac şi ouă ochiuri care se preling nesimţit asemenea ceasurilor dimineţii, motiv pentru care le-am spus ochiuri Dali. Consistente, proaspete, amestec de proteină, carbohidraţi şi vitamine, chiflele umplute astfel sunt gata să-ţi ţină stomacul ocupat până la prânz. Reţeta e simplă şi rapidă: chifle, maioneză cu usturoi, spanac, ouă ochiuri moi şi o salată de roşii lângă. Dar să vedem cum se face.
Reţetă: Ouă ochiuri cu spanac
Ingrediente:
- 2 chifle pentru hamburger
- 2 ouă
- 8-10 frunze de spanac proaspăt (sau 2-4 de salată)
- 2 roşii mari sau 12-14 roşioare
- 4 linguri de maioneză
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de oţet
- ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Preparaţi maioneza cu usturoi. Zdrobiţi usturoiul, faceţi-l pastă cu dosul unui cuţit pe un fund de lemn şi amestecaţi-l cu maioneza împreună cu câteva picături de oţet.
- Prăjiţi ouăle într-o tigaie cu 2 linguri de ulei la foc mediu.
- Adăugaţi ouăle când tigaia e încălzită, pudraţi-le cu puţină sare şi piper. Gătiţi-le până când se leagă albuşul dar păstraţi gălbenuşul cât de crud vă place.
- Tăiaţi chiflele în două şi rumeniţi-le puţin într-o tigaie pentru a fi crocante în partea interioară.
- Ungeţi chiflele cu maioneză.
- Faceţi un pat de frunze de spanac.
- Adăugaţi ouăle.
- Faceţi o salată din roşii stropite cu ulei de măsline.
- Serviţi imediat cât încă gălbenuşul e suficient de fierbinte când să ardă puţin când se scurge pe bărbie:)
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porţii: 1